קייס סטאדי #5

לכל עיצוב יש סיפור! גדולי המעצבים באים לשתף אותנו בתהליך

יום ג' י"א אייר

2.5.2023

20:30

מהמחשב שלכם בבית

17 ₪

דמי רצינות : )

מפגש חמישי בסדרה

20:30-22:00

עיצוב וזכרון

איך יוצרים ומעצבים תערוכה אינטארקטיבית-חינוכית בנושא השואה?

כשהמלחמה פרצה והחיים התהפכו, ההורים היהודיים באירופה נשארו כמה שיותר קרובים לילדים שלהם. הם ניסו לתת להם כל מה שהורים מסוגלים לתת בתנאים הקשים ששררו.

בבוא שנת 1942, ועימה הרציחות הגדולות ומחנות המוות של פולין, ההורים התחילו להבין שאם לא יעשו מעשה – הילדים ימותו. באהבתם הגדולה, במסירות שאין דומה לה, הם החלו לחפש אחר דרך הצלה לילדיהם, גם אם הם עצמם ימותו. ואז עשו אבא ואמא את הדבר הכי קשה שהורים יכולים לעשות: מסרו את הילדים האהובים שלהם לידיים זרות, גויות, כדי להעניק להם סיכוי לחיים.

כדי לספר את סיפורם המיוחד של הילדים שנשלחו למסתור, ולהבטיח שסיפוריהם לעולם לא יישכחו, הושקה תערוכה וירטואלית חדשה. התערוכה פותחה על ידי 'גנזך קידוש השם', מיועדת לבני נוער ומציעה חוויה ייחודית ומרגשת המביאה את סיפוריהם בצורה אינטרקטיבית וסוחפת.

התערוכה  'במסתרים', שניתן למצוא בכתובת bamistarim.ganzach.org.il מבוססת על מארג עדויות של ילדי מסתור במזרח אירופה ובמערב אירופה. היא משקפת את מצבם הנפשי והרגשי של הילדים, שעברו מאורעות קשים בתקופת השואה ושרדו אותם בגבורה, באומץ ובאמונה שקיבלו בבית הוריהם.

במפגש תארח מנהלת, מתכננת ומעצבת הפרויקט – נעמי גלבך, את הצוות שעבד יחד איתה: אנשי מחקר, ארכיון והיסטוריה, כותבי תוכן, מאיירות, אנימטורית, מפתחים ומעצבי סאונד, בו הם ישתפו על תהליכי העבודה, האתגרים והפתרונות:
גב' אסתר פרבשטיין – היסטוריונית וחוקרת: למה בחרנו לעסוק דווקא בסיפורם של ילדי המסתור? 
גב' טובה יוסקוביץ – אוצרת תוכן וארכיון: למה כל כך חשוב להנגיש חומרי מקור? ואיך מתאימים אותם לבני נוער?
נעמי גלבך – ניהול פרויקט, עיצוב ואפיון:  איך יוצרים שפה סגנונית ואינטראקטיבית על בסיס מחקר תוכן? על תהליכי העבודה, בניית השפה והאינטרקטיביות, האתגרים, הדילמות וההזדמנויות וקצת על ניהול פרויקטים גדולים.
יובל אלבג – מאפיינת ומעצבת: על האחריות של מעצב הממשק בחוויה לימודית – למה כל כך מורכב לתווך בין תוכן היסטורי וממשק חדשני? איך כלים מהמאה ה -21 יכולים לעזור לנו להבין את העבר?
תמר דדון-רווה – מאיירת ואנימטורית:  מאיירת ואנימטורית: על תהליכי העבודה ביצירת סרטון האנימציה, משלב כתיבת התסריט, מחקר דרך הסטורי-בורד ועד לאנימציה
דניאל שמר – יוצר ומעצב סאונד: מה תפקידו של הסאונד בחוויה דיגיטלית? ואיך יצרנו והתאמנו אותו לפרויקט המיוחד הזה?

רגע, כמה פרטים חשובים!

  • מומלץ לבקר בתערוכה לפני המפגש, שתוכלו להכיר סביב מה הדיון והשיח. הנה הלינק 
  • ההרצאה אונליין ותועבר ב zoom. ודאו שהתוכנה מותקנת אצליכם
  • הלינק לאירוע יישלח אל תיבת המייל שלכם לאחר סיום ההרשמה.
  • הפעם לא נקליט את המפגש ולא נשלח אותו לאחר מכן. אם חשוב לכם להשתתף פנו את הערב (:

על סדרת המפגשים 'קייס סטאדי' של הפורמה

Case Stuty (ובעברית, חקר מקרה) הוא תיעוד ושיתוף של תהליך, מהתחלתו ועד סופו. המונח נלקח מעולמות הרפואה המחקריים, אך כיום משמש תחומים רבים ושונים כאשר רוצים להציג אסטרטגיה וכתיבת מקרי בוחן מבריקים.

ראשי הפרקים בו יעסקו בד"כ קייס סטאדי יהיו: רקע כללי, הבעיה, המחקר, המוצר/השירות שניתן, והתוצאות בשטח.

בסדרת המפגשים 'קייס סטאדי' אנחנו מארחים את בכירי המעצבים בישראל, שיבואו לשתף אותנו בתהליכים שנעשו לפרויקטים משמעותיים בסטודיו, הם ישתפו אותנו מתהליכי המחקר, האסטרטגיה, דרך שלבי העיצוב ועד להטמעה.

.

מה.

סדרת מפגשים
קייס סטאדי

מתי.

י"א אייר תשפ"ג
2.5.2023

איפה.

מהמחשב הביתי
עם קפה ועוגת גבינה 🙂

 'הפורמה' הוא מיזם ללא מטרות רווח   |   ההרצאה מיועדת למעצבים בעלי ניסיון בתחום   |   עלות: 17 ש"ח

הוקם בחדוות יצירה ע״י ריקי ברקוביץ & נעמי גלבך

האירועים

הלב של קהילת הפורמה הוא האירועים - מגוון של סדנאות, הרצאות, וימי עיון המועברים על ידי מעצבים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה. התכנים תמיד מרתקים ורלוונטיים, והכל באווירה נעימה של שיתוף פעולה, למידה והתפתחות.

המגזין

מגזין הפורמה נותן במה לשיח מעמיק ואיכותי בנושאי עיצוב, ומתעדכן מדי חודש עם מאמרים מרתקים ומעוררי מחשבה מתחומי ידע מגוונים. המגזין עובד בשיתוף פעולה עם כותבים וכותבות מעולים, כדי להפיץ ידע והשראה בקהילה.

ליצירת קשר

יש לכם רעיון שאנחנו חייבים לשמוע?
רוצים לספר לנו איך היה לכם באירוע האחרון? להסביר לנו מה לא בסדר בלוגו שלנו? להשוויץ בעבודה האחרונה שלכם... או סתם לדבר?